Over Patiss’ An
Over Patiss'an
Hey, ik ben Anouchka, de vrouw achter Patiss’An. Als kind was ik al een enorme fan van bakken, waardoor er wekelijks wel wat lekkers op onze tafel verscheen. Mijn bakhobby werd echter op de zijlijn gezet om plaats te maken voor een carrière in de gezondheidszorg, waar ik mijn creativiteit op een heel andere manier kon inzetten.
Maar enkele jaren geleden begon het toch weer te kriebelen: ik wou terug bakken. Dus besloot ik om me in te schrijven voor enkele opleidingen. Ik startte in 2016 aan de Coovi Anderlecht met de opleidingen chocolatier, ijsbereider en banketbakker. Meteen was ik gewonnen. In de tussentijd schoolde ik mij ook bij in cake design.
En eind 2018 was het dan zover: ik besloot mijn zaak in de gezondheidszorg te verkopen en mij te richten op mijn teruggevonden passie. Het uitwerken van Patiss’An bleek een hele zoektocht. Ik wou niet zomaar patisserie maken, maar een nieuw concept ontwikkelen waarbij het thema “carpe diem” centraal stond. Mensen moeten genieten, het moment kunnen beleven en er een positieve ervaring aan overhouden. En zo ontstond Patiss’An. Vanuit deze visie vertrek ik om van iedere taart een zoete zonde te maken.
Smakelijk!